81188251 Wandlamp met armsteun model Parabola

Levertijd: 2-5 werkdagen

Deze bijzondere Parabola lamp voor aan de wand is vervaardigd volgens de Tiffany techniek. Het glas is echter verwarmd en gebogen in de oven. Een prachtige vloeiende vorm is gecreëerd!

Expressionistisch, gebogen lijnen, spitse hoeken en uitbundige, decoratieve elementen: enkele kenmerken van de Amsterdamse School stijl. Dit unieke Tiffany glaskapje is geïnspireerd op deze vernieuwende kunststroming, die zich manifesteerde tussen ca. 1910-1940. De Amsterdamse School wordt ook wel gezien als de Nederlandse variant van de Art Deco stijl.

De paraboolvorm is een veelgebruikte vorm binnen de Amsterdamse School stijl en is daarom als uitgangspunt genomen bij het ontwerp. De ongewone vorm maakt de lamp een ware blikvanger met de warme tinten parelmoer, crème en bruin (met een tikkeltje diep-paars) als fraaie combinatie.

Het strakke en stoere armatuur zorgt voor een bijzonder geheel met de lamp. Dit  armatuur is vierkant en vormt zo een uniek samenspel met de Parabola. Het armatuur kan zowel als up- en downlighter geplaatst worden. Mooi voor in een hal, een trappenhuis of in een woonkamer.

H: ongeveer 19 cm

B: kap 12 cm

D: ongeveer 17 cm

Al onze Tiffany lampen zijn van origineel glas en met de hand vervaardigd.

Kleuren kunnen in werkelijkheid iets afwijken van de afbeeldingen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen