81188152 wand/plafond lamp model Parabola

Levertijd: 2-5 werkdagen

Dit Parabola glaskapje is vervaardigd volgens de Tiffany techniek. Het glas is echter verwarmd en gebogen in de oven. Een prachtige vloeiende vorm is gecreëerd!

Expressionistisch, gebogen lijnen, spitse hoeken en uitbundige, decoratieve elementen: enkele kenmerken van de Amsterdamse School stijl. Dit unieke Tiffany glaskapje is geïnspireerd op deze vernieuwende kunststroming, die zich manifesteerde tussen ca. 1910-1940. De Amsterdamse School wordt ook wel gezien als de Nederlandse variant van de Art Deco stijl.

De paraboolvorm is een veelgebruikte vorm binnen de Amsterdamse School stijl en is daarom als uitgangspunt genomen bij het ontwerp. De ongewone vorm maakt de lamp een ware blikvanger met de warme tinten parelmoer, crème en bruin (met een tikkeltje diep-paars) als fraaie combinatie. Ook verkrijgbaar als wandlamp, complete hanglamp en tafellamp.

Het romantische en zwierige eenlichts armatuur in zwart maakt een bijzonder originele combinatie met de glaskap.

De Tiffany lampenkap kan door de montageplaat creatief in alle richtingen geplaatst worden. Het is ook mogelijk het armatuur aan het plafond te bevestigen.

Uitermate geschikt om als spotlight op een balk, een ornament of een kunstwerk te richten.

Het armatuur is 40 cm breed.

Het kapje :

H:12 cm

Diameter:12 cm

Al onze lampen zijn van origineel glas en met de hand vervaardigd.

Kleuren kunnen in werkelijkheid iets afwijken van de afbeeldingen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen