81188230 Hanglampje Parabola

Levertijd: 2-5 werkdagen

Dit Parabola hanglampje is vervaardigd volgens de Tiffany techniek. Het glas is echter verwarmd en gebogen in de oven. Een prachtige vloeiende vorm is gecreëerd!

Expressionistisch, gebogen lijnen, spitse hoeken en uitbundige, decoratieve elementen: enkele kenmerken van de Amsterdamse School stijl. Dit unieke Tiffany glaskapje is geïnspireerd op deze vernieuwende kunststroming, die zich manifesteerde tussen ca. 1910-1940. De Amsterdamse School wordt ook wel gezien als de Nederlandse variant van de Art Deco stijl.

De paraboolvorm is een veelgebruikte vorm binnen de Amsterdamse School stijl en is daarom als uitgangspunt genomen bij het ontwerp. De ongewone vorm maakt de lamp een ware blikvanger met de warme tinten parelmoer, crème en bruin (met een tikkeltje diep-paars) als fraaie combinatie. Ook verkrijgbaar als wandlamp en als tafellamp.

Dit glas is via een klik systeem te assembleren aan een Vintage linnen snoer (inclusief).

Wees handig met dit item en maak zelf een kroonluchter om 3, 6 of 9 glaskappen op verschillende lengten met Vintage linnen snoeren aan een ronde of vierkante plaat aan het plafond te hangen. Mooi voor in hallen, trappenhuizen e.d.

Linnen snoer: 1,5m. + E14 fitting met clip.

Glas: 12cm. Ø 12cm.

Al onze Tiffany lampen zijn van origineel glas en met de hand vervaardigd.

Kleuren kunnen in werkelijkheid iets afwijken van de afbeeldingen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen